Πίσω στις τωρινές εκθέσεις
Αστρολάβος artlife 17.03.09 - 08.04.09

Τσακιρακάκις Χρόνης


Σίνης Γιάννης

Την Τρίτη 17 Μαρτίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife” (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200,4, fax 210 7221304, www.astrolavos.gr ώρες λειτουργίας: Τρί. Πεμπ. Παρ.: 11.00-20.30, Σάβ. Δευτ. Τετ.:11.00-15.00) ομαδική έκθεση με τίτλο: “Look good, Feel good design”.
Ο “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife” στην προσπάθειά του να μπει η τέχνη και το design στην καθημερινή ζωή, έχει παρουσιάσει στο art shop του, στο διάστημα της επταετούς λειτουργίας του, ποικιλία καλλιτεχνικών και χρηστικών αντικειμένων φιλοτεχνημένων από εικαστικούς και γνωστούς designers.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται κάποιες ιδιαίτερες, δημιουργικές προτάσεις επίπλων και αντικειμένων για το σπίτι, από τους συμμετέχοντες: Παναγιώτη Δραντάκη, Πάολα Λάκαχ, Κωνσταντίνο Μπενάκη, Φράνκα Παπανδρέου, Γιάννη Σίνη, Χριστίνα Σκουλούδη, Τόλη Τατόλα και Χρόνη Τσακιρακάκι.


Μπενάκης Κωνσταντίνος


Δραντάκης Παναγιώτης


Σκουλούδη Χριστίνα

Γνωστός για τη λιτότητα και την έντονη γεωμετρία των μοτίβων του, ο Παναγιώτης Δραντάκης χρησιμοποιεί το αγαπημένο του υλικό, το χαρτί, υλοποιώντας τρισδιάστατες γλυπτικές συνθέσεις. Δημιουργεί δύο φωτιστικά, ένα οροφής και ένα επιδαπέδιο, μεγάλων διαστάσεων και λιτών γραμμών. Τόσο το στρογγυλό coffee table, όσο και η καρέκλα του είναι από ξύλινη λάκα, plexiglass και μπάλες μπιλιάρδου.
Ο Κωνσταντίνος Μπενάκης προτείνει μια πολυθρόνα πισίνας από αλουμίνιο και ναυτιλιακή και κυψελωτή πολυκαρμπονική επιφάνεια. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και πολύ εύχρηστη. Επίσης προτείνει ένα home-office με δρύινη επιφάνεια, καμπύλες, τρίποδη μασίφ δρύινη βάση και ενσωματωμένη λακαριστή χρωματιστή εσοχή.
Η Πάολα Λάκαχ αγαπά ιδιαίτερα τις κατασκευές από inox και plexiglass. Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζει μια ξύλινη καρέκλα-πολυθρόνα, που γίνεται και τραπεζάκι και μία σειρά εντυπωσιακών φωτεινών γλυπτών και ειδών τραπεζιού, σε μινιμαλιστικές design φόρμες και μοντέρνους συνδυασμούς.
Η Φράνκα Παπανδρέου σχεδίασε μία λιτή μοντέρνα βιβλιοθήκη πολλαπλών χρήσεων από μεταλλικό πλαίσιο, που τα από πεπιεσμένο χαρτόνι ράφια της αναρτώνται με την βοήθεια ελαστικών σκοινιών υπό ένταση. Μία σειρά μαξιλαριών της και πουφ, από διάφορα υφάσματα σε χρώματα και υφή, 'αντισυμβατικά' και φετιχιστικά με τις υπαινικτικές αναφορές τους σε ζώα και φυτά, μπορούν να πλαισιώσουν χαρούμενα κάθε σύγχρονο καθιστικό.
Ο Γιάννης Σίνης που δουλεύει κυρίως το ξύλο και αφού του δώσει την επιθυμητή φόρμα το επιζωγραφίζει, δημιούργησε ένα ξύλινο παραβάν με κρεμασμένα ρούχα, ένα ξύλινο port-manteau δέντρο καθώς και μία σειρά αξεσουάρ σπιτιού (κηροπήγια, φρουτιέρες κ.α.) σε ένα σύγχρονο design, με έναυσμα παλιές παραδοσιακές μορφές.
Η Χριστίνα Σκουλούδη υλοποίησε μία λυόμενη σειρά καθισμάτων (πολυθρόνα, καρέκλα, σκαμπό) από κόντρα πλακέ σημύδας, με δερμάτινο ή υφασμάτινο κάθισμα διπλής όψης, καθώς και ένα εικονοστάσι – γλυπτική κατασκευή αναρτώμενη στον τοίχο, σε σχήμα μεγάλου σταυρού, από μαύρο σίδερο, λαμαρίνα και ακρυλικό φύλλο
Ο Τόλης Τατόλας ετοίμασε ένα παραβάν και μία ομπρελοθήκη από μαύρο σίδερο βαφής φούρνου, με μικρά φατνώματα λαμαρίνας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά γίνονται τόσο το παραβάν, όσο και η ομπρελοθήκη, με την προσθήκη στα σιδερένια φατνώματα γεωμετρικών πολύχρωμων σχημάτων.
Τέλος, ο Χρόνης Τσακιρακάκις παρουσιάζει ξύλινες λακαριστές κατασκευές καθώς και από inox. Η ξαπλωτή πολυθρόνα του, τα φτιαγμένα από πολυάριθμα μικρά ξυλάκια σκαμπό του, καθώς και εκείνο από μονοκόματο, άροζο, σουηδικό ξύλο, με τις γλυπτικότατες οπές βιρτουοζικά σμιλευμένες από τον καλλιτέχνη, τα κηροπήγια του και οι λιτοί και πρωτότυποι καλόγεροι σε σχήμα κάκτου ή κλαδιού, σίγουρα θα προσδώσουν μια ιδιαίτερα ρηξικέλευθη άποψη στην αίσθηση για το σύγχρονο αντικείμενο και το design.

Διάρκεια έκθεσης: από Τρίτη 17 Μαρτίου έως Τετάρτη 8 Απριλίου 2009.

 
Τατόλας Τόλης


Λάκαχ Πάολα


Παπανδρέου Φράνκα


   Πίσω στις τωρινές εκθέσεις